Marko Šesnić član uprave HURA-e
Izabrani članovi nove uprave.
Listopad, 2023 Vijesti
Marko Šesnić član uprave HURA-e
Marko Šesnić je postao član uprave HURA-e (Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje). Upravom će predsjedati Jelena Fiškuš, a uz nju će novu Upravu činiti i Rajna Cuculić, Mario Frančešević te Kristina Laco.
Nagrade Big See + Muses
Muzej Bećarca dobio dvije nagrade
Listopad, 2023 Vijesti
Nagrade Big See + Muses
Muzej bećarca je 2023. dobio: - BigSEE nagrada u kategoriji "Creative story and identity as experience" - MUSE Creative Awards u kategoriji "Experiential & Immersive"
Graphis poster 2024 Platinum award
Srebrna i platinasta nagrada
Srpanj, 2023 Vijesti
Graphis poster 2024 Platinum award
Na Graphis Poster Annual 2024 natječaju dobili smo Platinum nagradu za plakat 7. kongresa sindikata pomoraca Hrvatske koji, svakih pet godina, okuplja najvažnije hrvatske i međunarodne pomorske organizacije adresirajući ključne teme pomoraca. Osim spomenute nagrade, nagrađeni smo i Srebrom za plakat Izložbe hrvatskog dizajna 21/22 koja je, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, održana u zagrebačkoj Laubi.
Zlatna IdejaX za izložbu 2122
Nagrada na Danima komunikacija
Travanj, 2023 Vijesti
Zlatna IdejaX za izložbu 2122
Na Danima komunikacija 2023 dobili smo nagradu IdejaX - Zlato u kategoriji Best Branding za dizajn izložbe hrvatskog dizajna 2122.
Izložba 1920
14 radova prošlo selekciju
Rujan, 2020 Vijesti
Izložba 1920
Selekciju izložbe prošlo nam je rekordnih 14 radova: Brewer's concoction Zmajske pivovare, plakat Mali, knjiga 50 godina Coca-Cole, plakat Na vodi, monografija Marijan Hržić, obrisi opusa, plakat Orašar - Escape Room, vizualni identitet Muzjena za umjetnost i obrt, Centar za posjetitetelje Med dvemi vodami, izložba Dubrovnik, a Scarred City, signalizacija botaničkog vrta na Lokrumu, plakat Rendez Vous au Cinema, Stalna izložba u Interpretacijskom centru Terra Panonica, kružna staza Hušnjakovo i brošura Heaven 42
Predavanje u Rimu
Prezentirali smo naše Parkove Hrvatske.
Ožujak, 2019 Vijesti
Predavanje u Rimu
Profesor Carlo Martino organizirao je na Sapienza University konferenciju na temu vizualnih identiteta za nacionalne parkove. Na toj konferenciji prezentirali smo svoj projekt za Parkove Hrvatske, a Martin Hakoon Gran iz Snohetta Studija predstavio je njihov rad za nacionalne parkove Norveške.
Brandiranje kulture
Predavanje u sklopu Rijeka 2020.
Ožujak, 2019 Vijesti
Brandiranje kulture
Na konferenciji Brandiranje Kulture (u sklopu Rijeka 2020) održali smo predavanje na temu grupnog vizualnog identiteta i brandinga Muzeja Meštrović.
13 radova na 1718
Izložba hrvatskog dizajna 1718
Rujan, 2018 Vijesti
13 radova na 1718
Selekciju izložbe prošlo nam je rekordnih 13 radova: knjiga Arheološki muzej u Zagrebu - život od 19. do 21. stoljeća, vizualni identitet i ambalaže za restoran Duck, plakat Glasnije od oružja, plakat Goonies, pakiranje za greatest hits album Hladnog piva - 30 godina, prostorne grafike Infobip, lakat Ne gledaj mi u pjat, plakat Nedjeljsko jutro, plakat Rendez-vous au Cinéma, plakat Srbenka, SH&T kolekcija suvenira, plakat Under the Tree i grupni vizualni identitet Proto/Orlando/Konavoski dvori.
plakat 'Under the Tree' nominiran za nagradu
Polish Film Institute Awards
Rujan, 2018 Vijesti
plakat 'Under the Tree' nominiran za nagradu
Poljski filmski institut već 10 godina dodjeljuje nagrade autorima koji promoviraju i unaprijeđuju poljsku kinematografiju. Ove godine naš plakat za islandsko/poljski film 'Under the Tree' nominiran je kategoriji najboljeg plakata. Druge dvije nominacije dobili su plakati za filmove 'Loving Vincent' i 'Una Especie De Familia'.
plakat 'Šuti' u knjizi
knjiga Mirka Ilića i Stevena Hellera
Srpanj, 2018 Vijesti
plakat 'Šuti' u knjizi
Plakat za film 'Šuti' objavljen je u knjizi 'Head To Toe - The Nude In Graphic Design' Mirka Ilića i Stevena Hellera. U knjizi je preko 700 radova iz cijeloga svijeta i iz svih povjesnih razdoblja dizajna.
SH&T na Zagreb Design Week-u
Tri nova proizvoda u prodaji
Svibanj, 2018 Vijesti
SH&T na Zagreb Design Week-u
Naši SH&T proizvodi mogu se ove godine kupiti na Marketu Zagreb Design Weeka. Posebno za ovu priliku proizveli smo nove t-shirt majice, crewneck majice te šalicu/lončić 'Coffee Makes You SH&T'.
Pregača u prodaji
Praise the Cook or Eat SH&T
Prosinac, 2017 Vijesti
Pregača u prodaji
U Pločniku i Shopu kina Europa možete kupiti našu pregaču za kuhanje ‘Praise the Cook or Eat Sh&T’. Pregača je napravljena od najkvalitetnijih materijala i dizajnirana je tako da možete na nju računati cijeli život. Sistem vezanja kožnim trakama osmišljen je tako da ćete si moći namjestiti visinu i položaj pregače bez obzira na svoju visinu ili širinu.
Izložba filmskih plakata u Sisku
Naša druga izložba
Rujan, 2017 Vijesti
Izložba filmskih plakata u Sisku
Star film festival napravio je malu izložbu naših filmskih plakata u sklopu svog festivala. Plakate su izložili u parku kraj starog grada Siska tako da su izložbu mogli pogledati svi posjetitelji festivala.
Izložba filmskih plakata
Naša prva samostalna izložba
Lipanj, 2017 Vijesti
Izložba filmskih plakata
U sklopu 26. Dana hrvatskog filma postavljena je izložba naših filmskih plakata. Izložba je otvorena 20.6.2017. u prostoru Akademije dramske umjetnosti te je na njoj izloženo 30-tak plakata za dugometražne i kratkometražne filmove koje smo radili u posljednjih desetak godina.
Nagrada Oktavijan
Područje bez signala - teaser osvojilo Oktavijana
Lipanj, 2017 Vijesti
Nagrada Oktavijan
Na 26. Danima hrvatskog filma dobili smo nagradu Oktavijan za najbolji namjenski film. Oktavijan je nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara koja se dodjeljuje filmu s najvišom srednjom ocjenom dodjeljenom od članova društva. Nagradu smo osvojili za teaser za seriju ‘Područje bez signala’ koji smo radili u koautorstvu s animatorom Manuelom Šumbercom. Istu smo nagradu prošle godine osvojili za špicu serije ‘Patrola na cesti’.
A LOT OF SH&T
Prosinac, 2016 Vijesti
A LOT OF SH&T
Izdali smo knjigu u kojoj se nalazi izbor naših radova nastalih u zadnjih 10 godina. Knjiga se može kupiti u Pločniku i Shopu Kina Europa.
Izložba 1516
9 radova na izložbi 1516
Rujan, 2016 Vijesti
Izložba 1516
9 naših radova selektirano je za bijenalnu izložbu hrvatskog dizajna 1516 u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva.
Nominacija za Porin
'Dani zatvorenih vrata' nominirani za Porin
Veljača, 2016 Vijesti
Nominacija za Porin
Hladno pivo je albumom Dani zatvorenih vrata nominirano za 5 nagrada Porin. Među tim nominacijama je nominacija u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje.
Regpak za ili_ili
Ambalaža za ili_ili lampe dobila je nagradu Regpak 2015
Svibanj, 2015 Vijesti
Regpak za ili_ili
Ambalaža za ili_ili lampe dobila je nagradu Regpak 2015 za najbolju ambalažu u regiji u konkurenciji radova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Ambalaža nagrađena REGPAK-om izravno se može nominirati za WorldStar i na taj način na tom prestižnom svjetskom natječaju predstaviti i afirmirati svoje kvalitete.
Regpak
Ambalaže za ili_ili i CaoCao nominirane za regionalnu nagradu Regpak
Svibanj, 2015 Vijesti
Regpak
Dva rada, studija Šesnić&Turković, nominirana su za RegPak 2015, nagradu za najbolju ambalažu na tržištu regije. Nominirane su ambalaže za modularne lampe iliili i redizajn legendarnog CaoCao kolačića. Želeći prikazati najbolja ambalažna ostvarenja na tržištima regije, Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus, već šestu godinu organizira ovo natjecanje, a ove godine sudjeluju radovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
izložba 1314
10 naših radova prošlo je selekciju i ušlo na izložbu.
Rujan, 2014 Vijesti
izložba 1314
Deset radova studija Šesnić&Turković uvršteni su u bijenalnu 1314 - Izložbu hrvatskog dizajna. Uvršteni su: vizualni identiteti Arheologija i Arhitektura, Memorijalni centar Faust Vrančić, plakati Aida, Ciguli Miguli, Cirkus, Dubrovačke ljetne igre, Šuti i ambalaže Kontra, Edicta Pharm i Micica.
Šesnić&Turković u Forbesu (ponovno)
Šesnić&Turković među poslovnjacima koji se odupiru krizi.
Srpanj, 2014 Vijesti
Šesnić&Turković u Forbesu (ponovno)
Hrvatsko izdanje uglednog časopisa Forbes uvrstio je Marka Šesnića i Gorana Turkovića među poslovnjake koji usprkos kriznim vremenima i dalje dobro posluju.
Dieline
Razatuša i HNK vina na portalu Dieline.
Rujan, 2013 Vijesti
Dieline
Jedan od vodećih dizajnerskih web-portala specijaliziranih za ambalažu, The Dieline, u svojem izboru najboljeg u dizajnu ambalaže objavio je i dizajn ambalaže za maslinovo ulje Razatuša i ambalaže HNK vina.
Veliki intervju na vizkultura.hr
Vizkultura.hr objavila veliki intervju sa Šesnić&Turković
Svibanj, 2013 Vijesti
Veliki intervju na vizkultura.hr
Portal za vizualnu kulturu "Vizkultura" objavio je veliki intervju s Markom Šesnićem i Goranom Turkovićem. Intervjuirao ih je mladi arhitekt i novinar, inače pokretač samog portala Vizkultura, Ivan Dorotić. Intervju možete pročitati ovdje.
Mladi kreativni Chevrolet
Šesnić&Turković po drugi put u žiriju natječaja Mladi kreativni Chevrolet
Svibanj, 2013 Vijesti
Mladi kreativni Chevrolet
Drugi puta za redom, Marko Šesnić i Goran Turković članovi su žirija za natječaj Mladi Kreativni Chevrolet 2013. Uz ostale članove žirija: modne dizajnere Ogi Antunac i Zorana Mrvoša, redatelje Irenu Škorić i Vinka Brešana, umjetničke fotografe Mare Milin i Maria Kučeru, novinarke Pavicu Knezović i Anu Lendvaj kao modnu kritičarku, te direktoricu korporativnih komunikacija Chevroleta za središnju i istočnu Europu Jasnu Stilinović, bilo je potrebno izabrati najbolje studentske radove iz kategorija vizualnih komunikacija, videa i mode, koji će u rujnu konkurirati za veliku Chevroletovu europsku nagradu.
Šesnić&Turković u Forbesu
Šesnić&Turković izašli u mjesečniku Forbes - Generacija 2013.
Studeni, 2012 Vijesti
Šesnić&Turković u Forbesu
Časopis Forbes svrstao je Marka Šesnića i Gorana Turkovića u svoj prestižni izbor "generacija 2013". Riječ je o selekciji mladih poduzetnika koji uspješno posluju usprkos nepovoljnoj političko ekonomskoj situaciji u zemlji.
Red Dot
Šesnić&Turković osvojili dvije Red Dot nagrade.
Lipanj, 2012 Vijesti
Red Dot
Čak dva Red Dota stigla su u studio Šesnić&Turković. Jedan Red Dot osvojili smo za plakat za predstavu Tomaža Pandura "Rat i Mir", ujedno i najveću godišnju koprodukciju zagrebačkog HNK s Pandur Theaterom iz Slovenije. Drugi Red Dot osvojili smo za dizajn ambalaže za maslinovo ulje Razatuša. Riječ je o obiteljskoj proizvodnji maslinovog ulja vrhunske kvalitete u relativno malim serijama.
Najuspješniji ispod 30 godina
Mjesečnik Svijet uvrstio Šesnić&Turković u najuspješnije Hrvate ispod 30 godina.
Travanj, 2012 Vijesti
Najuspješniji ispod 30 godina
Časopis Svijet, Jutarnjeg lista, svrstao je Marka Šesnića i Gorana Turkovića u svoj izbor 30 najuspješnijih mladih ljudi do 30 godina.
ZGRAF 11
Šesnić&Turković izlažu Presjek, Rat i mir, Razatušu i Kod Cuculića na Zgrafu 11.
Travanj, 2012 Vijesti
ZGRAF 11
Četiri rada studija Šesnić&Turković uvrštena su u izložbu ZGRAF 11. Uvršteni su: dizajn za arhitektonski časopis Presjek, ambalaža za maslinovo ulje Razatuša, dizajn izložbe "kod Cuculića" te plakat za predstavu Tomaža Pandura "Rat i mir". Zgraf je međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu.
Art Directors Club New York - Bronze Cube Award
Nagrada newyorkškog ADC-a za dizajn izložbe "Kod Cuculića"
Svibanj, 2011 Vijesti
Art Directors Club New York - Bronze Cube Award
Kreativci iz dizajnerskog studija "Šesnić&Turković" osvojili su prestižnu svjetsku nagradu Art Directors Club, New York, Bronze Cube u kategoriji Environmental Design za dizajn izložbe "kod Cuculića". Riječ je o jednoj od najznačajnijih i najdugovječnijih dizajnerskih manifestacija u svijetu, te se studio našao u tom prestižnom društvu najuspješnijih kompanija iz struke.
Red Dot - Best of the Best
Šesnić&Turković osvojili su Red Dot - Best of the Best za dizajn izložbe "Kod Cuculića"
Prosinac, 2010 Vijesti
Red Dot - Best of the Best
Studio "Šesnić&Turković" osvojio je prestižnu svjetsku nagradu Red Dot: Best of the Best za izložbu "kod Cuculića". Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada u dizajnerskoj struci, za koju svake godine pristigne preko 6000 radova, dizajniranih za klijente poput Audija, Nikea, BMWa, Rolexa, Smarta...
Dvije nagrade Sudnjeg dana
Šesnić&Turković dobitnici dva ordena Sudnjeg dana 2010 za plakat i postav izložbe "Kod Cuculića".
Listopad, 2010 Vijesti
Dvije nagrade Sudnjeg dana
Čak dvije medalje (glavna nagrada u kategoriji) osvojio je studio Šesnić&Turković na nezavisnom festivalu kreativnih komunikacija "Sudnji dan 2011". Riječ je o natječaju gdje su svi radovi ocjenjivani od stručnog žirija koji broji preko 300 kreativaca, marketinških stručnjaka, te ljudi usko vezanih uz vizualne komunikacije.